Toiminta

Turun Katulähetys ry:n yli 70 vuotinen historia on ollut täynnä toimintaa, joka on kulloinkin  vastannut ajan haasteisiin ja tarpeisiin. Katulähetys työ alkoi heti sotien jälkeen ja on jatkunut siitä lähtien katkeamattomana. Työ on keskittynyt yhteiskuntamme vähäosaisten auttamiseen eri tavoilla, evankeliumin voimalla. Katulähetys on kristillis-sosiaalilnen yhdistys, joka pyrkii omalta osaltaan välittämään ympäristöönsä todistusta Jeesuksen Kristuksen evankeliumista ja sen sisältämästä toivosta, armosta ja Jumalan rakkaudesta.

Työmme 2010 -luvulla on edelleen saman perustehtävän täyttämistä, olemassa olevien resurssien ja mahdollisuuksien puitteissa. Työtä toteutetaan yhteistyössä eri kristillisten toimijoiden ja Turun kaupungin kanssa. Olemme aina haluneet toimia oman paikkakuntamme parhaaksi. Katulähetyksen talvipäivät on suunniteltu pidettäväksi Turussa 5-7.3.2021.

Ruuanjakelu

Turun katulähetys on jakanut ruokaa jo vuosien ajan. Ruuanjako toimintamme alkoi ylijäänneen kouluruuan jakamisena. Ruoka saatiin suoraan keittiöstä, eikä se ollut ollut lainkaan tarjolla.

Nykysin tarjoamme länpimän ruuan kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lämpimän ruuan tarjoilun lisäksi jaamme elintervikkeita maanantaisin, jolloin ei ole lämpimän ruuan tarjoilua.Jaamme ruokailijoille mukaan ruokaa. Kaikki yli jäävä ruoka jateaan ruokailijoille. Ruokajakelusta vastaavat motivoituneet vapaaehtoisemme, jotka haluavat olla jakamassa Jumalan rakkautta konkreettisina tekoina lähimmäisilleen. Tule mukaan toimintaamme. Kysy rohkeasti omaa paikkaasi.

Tavoittava työ

Katulähetyksen toiminta jalkautuu nimensä mukaisesti kadulle. Teemme tavoittavaa työtä useammassakin muodossa. Vapaaehtoisemme jalkautuvat lauantai-iltaisin kaduille kohtaamaan siellä aikaansa viettäviä nuoria. Vapaaehtoiset kutsuvat nuoria Katulähetyksen yläsalille, jossa on nuortenilta. Ilta on vapaamuotoinen tarjoten nuorille iltapalaa, turvallisen ja päihteettömän ympäristön, jossa viettää aikaa unohtamatta evankeliumin voimallista sanomaa, jota pyritään jakamaan nuorille. Nuorten iltoja ei ole pidetty viime aikoina vetäjien puuttumisen vuoksi.

Nuorteniltojen lisäksi jalkaudumme lähiöihin säännöllisen epäsäännöllisesti. Järjestämme eri puolilla Turkua tapahtumia, joissa on jaossa useimmiten hernekeittoa ja hengellistä ohjelmaa. Osallistumme myös Operaatio Ruokakassin toimintaan. Teemme yhteustyötä laajasti ihmisten tavoittamiseksi. Yhteistyö tahojamme tavoittavassa työssä on mm Evankeliumin talo ja Turun ja Kaarinan SrkYhtymä.

Kirpputori tukee katulähetyksen työtä, koska se mahdollistaa muun materiaalisen avun antamisen. Osa kirpputorille tuotavasta lahjoitusmateriaalista toimitetaan suoraan tarvitseville.

Kirpputori ei pyri olemaan voittoa tavoitteleva toimintamuoto, vaan väline tavallisten turkulaisten auttamiseen. Vaikka emme saakkaan kirpputorista voittoa, mahdollistaa se avun, jota emme muuten pystyisi toimittamaan tarvitseville. Kirpputori pyörii kokonaan vapaaehtoisvoimin.

 

Hengelliset tilaisuudet

Yläsali ulkoa

Katulähetys on kristillinen yhdistys, joka järjestää myös matalan kynnyksen hengellistä toimintaa. Järjestämme Kotikirkkoa sunnuntai aamuisin. Kyseisessä tilaisuudessa kuullaan Jumalan sanaa ja nautitaan maittava aamiainen. Kotikirkkojen lisäksi meillä on erilaisia pienryhmiä ja muita tilaisuuksia. Yhdistyksemme vakiintuneeseen toimintaan kuuluvat niin Raamattupiirit, kuin rukouspiiritkin. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan.

Yläsali sisältä

Yhdistyksemme lauluryhmä palvelee sekä omissa tilaisuuksissamme että Maarian seurakunnan kanssa yhdessä järjestettävissä Johannes -messuissa. Lauluryhmän lisäksi yhdistyksessämme palvelee myös Katukööri, joka vastaa musiikista mm. lähiötapahtumissa.

Asumispalvelut

Nuutinkoti 2011.

Katulähetyksellä on pitkä perinne erilaisten asumispalveluiden tarjoamisessa. Historiassamme ovat olleet niin naisille tarkoitettu Tapulikoti, kuin veljeskotikin. Viimeisimmässä vaiheessa Katuläheys piti yllä Nuutinkotia ostopalvelusopimuksen perusteella. Nuutinkodin toiminta päättyi 31.5.2011. Nuutinkodin sulkeminen päätti merkittävän luvun Katulähetyksen historiassa ja toiminnassa.

Rauhanmaja, Lieto

Vaikka laajamittainen asumispalvelujen ylläpitäminen loppuikin Nuutinkodin sulkemisen myötä, ei asumispalvelujen  tuottaminen kuitenkaan loppunut siihen kokonaan. Vertaistukeen perustuvaa tukiasumista vapaaehtoispohjalta toteutettiin Rauhanmajalla vuosina 2011-2018. Rauhanmajalla pidettiin myös kirpputoripäiviä kesäaikaan. Vuokratulot eivät kuitenkaan kattaneet kiinteistön ylläpitokuluja; ja myös toiminnallisten riskien muodostuttua liian suuriksi hallitus päätti tukiasuntotoiminnan lopettamisesta 31.8.2018 mennessä.

Vuosikokous oli tehnyt periaatepäätöksen kiinteistön myymisestä 12.6.2018 ja myynti toteutui helmikuussa 2020.

Share This